Ο κεντρώος υποψήφιος για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Μπαϊρού και ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν – Λικ Μελανσόν αρνήθηκαν σήμερα να διακόψουν την προεκλογική τους εκστρατεία μετά τη χθεσινή αντισημιτική επίθεση που έγινε στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Ο κεντρώος υποψήφιος Μπαϊρού έκρινε ότι το θέμα της μισαλλοδοξίας έχει θέση στην προεκλογική του εκστρατεία. «Δεν θα δώσουμε τέλος (στη μισαλλοδοξία) με μια παρένθεση τριών ημερών. Δεν σκέφτομαι αυτά τα γεγονότα με εκλογικό τρόπο, αλλά με εθνικό τρόπο», δήλωσε σε δημοσιογράφους, αρνούμενος το «πάγωμα» ως αύριο της προεκλογικής εκστρατείας που κήρυξαν τα δύο μεγάλα φαβορί των εκλογών, ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συνέχιση της εκστρατείας είναι μια πράξη ηθικής, πνευματικής και συναισθηματικής αντίστασης», δήλωσε παράλληλα ο Ζαν – Λικ Μελανσόν, ο οποίος σημείωσε αξιοσημείωτη άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες στις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες συγκεντρώνει ποσοστό μεγαλύτερο του 10% στην πρόθεση ψήφου.

Ο δε κ. Σαρκοζί γνωστοποίησε ότι διακόπτει την προεκλογική του εκστρατεία τουλάχιστον έως αύριο.

Το ίδιο έκανε και ο Φ. Ολάντ, ο οποίος ακύρωσε την παρουσία του χθες το βράδυ σε εκπομπή ενημερωτικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος στο δίκτυο Canal, όπως και μια συνάντηση σήμερα με την υποψήφια των Σοσιαλιστών το 2007 Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολάντ δεν ανέβαλε ωστόσο πολιτική του συνέντευξη σε ραδιοσταθμό σήμερα το πρωί.

Χθες μετέβη στην Τουλούζ, όπως και ο Σαρκοζί, και σήμερα τήρησε επίσης ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης καθώς βρισκόταν σε κολέγιο του Παρισιού, ενώ προβλέπει επίσης να μεταβεί αύριο στο Μοντομπάν για να παρευρεθεί στην κηδεία στρατιωτικών που δολοφονήθηκαν.

Η Γαλλία τελεί σήμερα υπό το σοκ της χθεσινής αντισημιτικής επίθεσης κατά ενός εβραϊκού σχολείου της Τουλούζης, από την οποία σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι, οι τρεις εκ των οποίων ήταν παιδιά.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης