Την άρση απαγόρευσης διαδηλώσεων στη λεωφόρο Μπουργκίμπα ανακοίνωσε τη Μ. Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας, Άλι Λαράγιεντ, δύο ημέρες μετά τις αιματηρές συγκρούσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, Τύνιδα.

«Η λεωφόρος είναι ανοιχτή για όλους τους Τυνήσιους, για αυτούς που θέλουν να διαδηλώσουν, να κάνουν περίπατο ή να εργαστούν», εξήγησε μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου στο οποίο αποφασίστηκε επίσης η σύσταση μιας «ανεξάρτητης επιτροπής έρευνας» για τα επεισόδια της 9ης Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 28 Μαρτίου οι Αρχές είχαν απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις στη συγκεκριμένη λεωφόρο. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε μια διαδήλωση ισλαμιστών, οι οποίοι επιτέθηκαν σε καλλιτέχνες. Το υπουργείο είχε επικαλεστεί ως δικαιολογία τα παράπονα που είχαν εκφράσει έμποροι, ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων τουριστικών ειδών.

Την Δευτέρα, εκατοντάδες άνθρωποι αψήφησαν την απαγόρευση και κατέβηκαν στην κεντρική λεωφόρο αλλά η συγκέντρωσή τους διαλύθηκε βίαια από την Αστυνομία. Οι ταραχές αυτές ήταν οι χειρότερες που έχουν σημειωθεί στη χώρα από πέρσι το χειμώνα. Τουλάχιστον 15 διαδηλωτές και 8 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης