Στο γραφείο και στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Michael H. Steinhardt στο Μανχάταν εισέβαλαν την περασμένη Παρασκευή, οι αρμόδιες Αρχές κατάσχοντας πολλά αρχαία έργα που όπως λένε, έχουν κλαπεί από την Ελλάδα και την Ιταλία, όπως μεταδίδει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα New York Times.

Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας του Γενικού Εισαγγελέα του διαμερίσματος του Μανχάταν, Cyrus R. Vance Jr., να επαναπατρισθούν κλεμμένες αρχαιότητες Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας του Γενικού Εισαγγελέα του διαμερίσματος του Μανχάταν, Cyrus R. Vance Jr., να επαναπατρισθούν κλεμμένες αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στη Νέα Υόρκη, στις χώρες καταγωγής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές της Νέας Υόρκης πρώτα μπήκαν στο τριώροφο διαμέρισμα του 77χρονου μεγιστάνα το οποίο βρίσκεται επί της 79ης οδού στην διασημότερη και πολυσύχναστη λεωφόρο του Μανχάταν στη Πέμπτη Λεωφόρο (Fifth Avenue) με θέα το Central Park και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το γραφείο του στο νούμερο 712 της Πέμπτης Λεωφόρου.   

Μεταξύ των κατασχεθέντων είναι μια αρχαιοελληνική λευκή λήκυθος, από τον 5ο αιώνα π.Χ., η αξία της οποίας εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 380.000 δολάρια, αλλά και φιγούρες της Πρωτοκορινθιακής Περιόδου (από τον 7ο π.Χ. αιώνα) που απεικονίζουν μια κουκουβάγια και μια πάπια, με τα δύο αυτά έργα να εκτιμάται ότι αξίζουν μαζί 250.000 δολάρια.

Η αρχαιοελληνική λευκή λήκυθος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιγούρες της Πρωτοκορινθιακής Περιόδου

Ο 77χρονος Steinhardt, διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων και γνωστός φιλάνθρωπος, συλλέγει έργα τέχνης από την αρχαία Ελλάδα για τρεις δεκαετίες και έχει στενούς δεσμούς με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, όπου μία από τις αίθουσες έχει πάρει το όνομά του.

Η είσοδος του τριώροφου διαμερίσματος στην 79η οδό της Πέμπτης Λεωφόρου στο Μανχάταν

Ο ουρανοξύστης στην 712 Fifth Avenue που βρίσκεται το γραφείο του Michael H. Steinhardt

O Michael Steinhardt στο γραφείο του

Ο Michael Steinhardt με τη σύζυγό του Judy

Ο 77χρονος μεγιστάνας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης