Ο ύποπτος που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού με τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας πιστεύεται ότι είναι ο μοναδικός ένοπλος που ενεπλάκη στην επίθεση, ανακοίνωσαν οι Αρχές της πολιτείας σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

«Πιστεύουμε ότι το πρόσωπο που σκότωσε κι άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών μας, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επί τόπου» δήλωσε ο αρχηγός της πολιτειακής αστυνομίας της Λουιζιάνας, Μάικ Έντμονσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είμαστε αντιμέτωποι με το σενάριο ενός (δεύτερου) ενόπλου που κυκλοφορεί ελεύθερος στο Μπατόν Ρουζ» επισήμανε ο διοικητής της αστυνομίας. Ο ίδιος ωστόσο δεν έδωσε καμία εξήγησε σχετικά με τα κίνητρα του δράστη.

Επιπλέον δεν έχει προς το παρόν ξεκαθαριστεί εάν συνδέονται οι πυροβολισμοί κατά των αστυνομικών με αναταραχή που προκάλεσαν πρόσφατα οι δολοφονίες Αφροαμερικανών από αστυνομικούς στο Μπατόν Ρουζ και τη Μινεσότα.

Πελάτες ενός σταθμού πλυσίματος αυτοκινήτων τηλεφώνησαν στην αστυνομία για να προειδοποιήσουν ότι ένας άνδρας κρατώντας μια καραμπίνα και ντυμένος με μαύρα ρούχα κυκλοφορούσε στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ σύντομα ακούστηκαν πυροβολισμοί μετά την άφιξη των πρώτων αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, εξήγησε ο Έντμονσον.

Οι έρευνες συνεχίζονται, πρόσθεσε ο αρχηγός της πολιτειακής αστυνομίας κι επισήμανε ότι «θα συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας υπό το φως των γεγονότων».

«Η βία, το μίσος πρέπει να τερματιστούν» δήλωσε από πλευράς του ο κυβερνήτης της Λουιζιάνας Τζον Μπελ Έντουαρντς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης