Με λεωφορεία από ρωσική φυλακή κατευθύνθηκαν προς αεροδρόμιο της Μόσχας Ουκρανοί κρατούμενοι. μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση και με αεροπλάνο μεταφέρθηκαν στο Κίεβο.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται 24 ναυτικοί της Ουκρανίας – και ο Volodymyr Tsemakh, ένας «άνθρωπος που ενδιαφέρει» στην έρευνα σχετικά με την κατάρρευση του αεροπλάνου των  Malaysian Airlines το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρωσικό αεροσκάφος έχει επίσης προσγειωθεί στο Κίεβο για να παραλάβει κρατούμενους.

Η ανταλλαγή έχει ως στόχο να κατευνάσει τις εντάσεις. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο γειτόνων επιδεινώθηκαν δραματικά το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε  την χερσόνησο της Κριμαίας και Ρώσοι αντάρτες ξεκίνησαν εξέγερση σε δύο περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη σύγκρουση στις περιοχές Ντόνετσκ και Λουχάνσκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ουκρανικό αεροπλάνο με υψηλόβαθμους κρατούμενους προσγειώθηκε στη Μόσχα, καθώς η πολυαναμενόμενη ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει αρχίσει τελικά, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές.

Το κυβερνητικό αεροπλάνο από την Ουκρανία προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο κοντά στη Μόσχα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS το Σάββατο. Ένα ρωσικό αεροσκάφος έχει επίσης προσγειωθεί στο Κίεβο για να παραλάβει κρατούμενους.

 

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

Πληροφορίες από RT.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης