Τουλάχιστον 100 άνθρωποι αναμένεται να δικαστούν σήμερα στο επαναστατικό δικαστήριο της Τεχεράνης σχετικά με την συμμετοχή τους στις επεισοδιακές μετεκλογικές διαδηλώσεις του προηγούμενου μήνα στο Ιράν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars.
 
Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που δικάζονται σήμερα είναι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης του μετριοπαθούς Mir Hossein Musavi, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και σημαντικές προσωπικότητες από το στρατόπεδο των μεταρρυθμιστών, όπως ένας στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου, Mohammad Hatami, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Αμπντολάχ Ραμαζαντέχ, και ο πρώην υπουργός Βιομηχανίας Μπεχζάντ Ναμπαβί.
 
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι: βίαιη εξέγερση, βανδαλισμοί και «πράξεις ενάντια στην εθνική ασφάλεια».
 
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι κατηγορίες αυτές επισύρουν ακόμα και την θανατική ποινή.
 
Περισσότερα από 2.000 άτομα συνελήφθησαν κατά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που ακολούθησαν την επανεκλογή του προέδρου Mahmoud Ahmadinejad στις 12 Ιουνίου, αλλά οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες κρατούνται σήμερα γύρω στα 250 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης