Ο 28χρονος Αμέρ Μουστάκ Μπουτ κάθισε σήμερα στο σκαμνί του δικαστηρίου στη Γαλλία, επειδή περιέλουσε με βενζίνη τη Σεχραζάντ Μπελαϊνί και της έβαλε φωτιά στο δρόμο το 2005. Ο δράστης δεν μπόρεσε να δεχτεί την άρνηση της κοπέλας να τον παντρευτεί και της προκάλεσε εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 60% του σώματός της.

Η Μπελαϊνί που είναι σήμερα 21 ετών και εργάζεται για την Αστυνομία, δήλωσε πριν την έναρξη της δίκης: «Θέλω να πληρώσει γι αυτό που έκανε, όχι για μένα αλλά για να δείξω στις άλλες κοπέλες που έχουν προβλήματα με τους συντρόφους τους ότι είναι δυνατό να αντιδράσουν και ότι το σύστημα δικαιοσύνης δε θα τις εγκαταλείψει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπουτ κατάφερε τότε να διαφύγει στο Πακιστάν αλλά επέστρεψε στη Γαλλία ένα χρόνο αργότερα, όπου και παραδόθηκε στις Αρχές. Είπε πως είχε πάθει εμμονή με την Μπελαϊνί και παραδέχθηκε την πράξη του. Πλέον αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η νεαρή γυναίκα ζήτησε από το δικαστήριο να γίνει κεκλεισμένων των θυρών η δίκη, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε προς μεγάλη απογοήτευση της Μπελαϊνί, που ξέσπασε σε λυγμούς.

Είναι σύνηθες φαινόμενο σε ορισμένες φτωχές κοινότητες στα περίχωρα των γαλλικών πόλεων που έχουν υψηλό ποσοστό μουσουλμανικών πληθυσμών, να παρατηρούνται φαινόμενα βίας κατά των γυναικών, όπως ανακοίνωσε η γαλλική οργάνωση «Ούτε Πόρνες Ούτε Πειθήνιες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης