Άρχισε το πρωί (τοπική ώρα) στην πολιτεία του Οχάιο η ψηφοφορία για τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίες διεξάγονται σήμερα, «Σούπερ Τρίτη», σε συνολικά δέκα πολιτείες των Η.Π.Α..

Η ψηφοφορία στο Οχάιο, στην καρδιά της αμερικανικής βιομηχανίας, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς στην πολιτεία αυτή οι δύο κύριοι υποψήφιοι για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές, ο Μιτ Ρόμνεϊ και ο Ρικ Σαντόρουμ, βρίσκονται στήθος με στήθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δέκα πολιτείες της «Σούπερ Τρίτης» δίνουν περισσότερους από 400 εκλέκτορες από τους 1.144 που είναι απαραίτητοι για το χρίσμα. Από τις πολιτείες αυτές, η Τζόρτζια (76 εκλέκτορες), το Οχάιο (66 εκλέκτορες) και το Τενεσί (58 εκλέκτορες) είναι οι σημαντικότερες.

Οι εκλέκτορες θα ψηφίσουν στο συνέδριο του κόμματος στην Τάμπα της Φλόριντα τον Αύγουστο τον υποψήφιο που θα αντιμετωπίσει τον Μπαράκ Ομπάμα στις 6 Νοεμβρίου. Εκτός από την Τζόρτζια, το Οχάιο και το Τενεσί, οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν σήμερα στη Βιρτζίνια, την Οκλαχόμα, τη Μασαχουσέτη, το Άινταχο, τη Βόρεια Ντακότα, την Αλάσκα και το Βερμόντ.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης