Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε πως δεν έχει δει μέχρι τώρα «τίποτε συγκεκριμένο» από τον Aμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την υπόσχεσή του να καταπολεμήσει το ISIS και αποκάλεσε «εισβολείς» τις αμερικανικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία επειδή βρίσκονται εκεί χωρίς την άδεια της συριακής κυβέρνησης.

Ο Άσαντ, σε συνέντευξή του στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix, δήλωσε πως «θεωρητικά» εξακολουθεί να βλέπει περιθώριο για συνεργασία με τον Τραμπ, αν και στην πράξη δεν έχει γίνει τίποτε προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άσαντ δήλωσε πως η προεκλογική υπόσχεση του Τραμπ να δώσει προτεραιότητα στην ήττα του ΙSIS ήταν μια «υποσχόμενη προσέγγιση», αλλά πρόσθεσε: «Δεν έχουμε δει μέχρι τώρα τίποτε συγκεκριμένο σχετικά με τις δηλώσεις αυτές.

Ο Άσαντ απέρριψε την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ στρατιωτική εκστρατεία κατά του ΙSIS στη Συρία λέγοντας πως πρόκειται «μόνο για λίγες επιδρομές» που διεξάγονται τοπικά. «Ελπίζουμε πως αυτή η κυβέρνηση … θα εφαρμόσει αυτά που έχουμε ακούσει», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά μια την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων κοντά στη βόρεια πόλη Μανμπίτζ, ο Άσαντ δήλωσε: «Οποιαδήποτε ξένα στρατεύματα έρχονται στη Συρία χωρίς πρόσκληση από εμάς … είναι εισβολείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πιστεύουμε ότι αυτό βοηθάει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης