Άσυλο στον Καναδά έλαβε η οικογένεια του μικρού Αϊλάν Κούρντι, του προσφυγόπουλου από τη Συρία που βρέθηκε νεκρό σε ακτή της Τουρκίας, μετέδωσε την Παρασκευή το τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Η θεία του μικρού Σύρου, Τίμα Κούρντι, η οποία διαμένει κοντά στο Βανκούβερ γνωστοποίησε ότι οι καναδικές υπηρεσίες μετανάστευσης την ειδοποίησαν ότι λαμβάνουν άσυλο ως πρόσφυγες ο θείος του Αϊλάν, η σύζυγός του και τα πέντε παιδιά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καναδάς αναμένεται να υποδεχθεί από την επόμενη εβδομάδα 10.000 Σύρους πρόσφυγες έως τα τέλη Δεκεμβρίου και επιπλέον 15.000 τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που έδειχνε το άψυχο κορμάκι του Αϊλάν, το οποίο ξεβράστηκε σε μια παραλία της Τουρκίας, ενώ η οικογένειά του προσπαθούσε να φθάσει στην Ευρώπη, προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση παγκοσμίως.

Η οικογένεια από τη Συρία είχε αποφασίσει να κάνει αυτό το επικίνδυνο ταξίδι και να διαπλεύσει το Αιγαίο αφού η κυβέρνηση του Καναδά είχε απορρίψει το αίτημά τους χορήγησης ασύλου. Εκτός του Αϊλάν, ο αδελφός του και η μητέρα του έχασαν επίσης τη ζωή τους στο Αιγαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Αμπντουλάχ Κούρντι, του πατέρα του Αϊλάν, οι καναδικές αρχές απέρριψαν το αίτημα ασύλου καθώς η οικογένεια δεν είχε καταθέσει ένα έγκυρο διαβατήριο και ένα επίσημο έγγραφο που θα επιβεβαίωνε ότι είχαν εισέλθει στην Τουρκία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης