Ασυνήθιστα υψηλές οι θερμοκρασίες στα Βαλκάνια

Ασυνήθιστα υψηλές οι θερμοκρασίες στα Βαλκάνια
Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφονται στη νοτιοανατολική Ευρώπη με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» σε υψηλά επίπεδα σε Σερβία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Σύμφωνα με κροατική μετεωρολογική ιστοσελίδα, το θερμόμετρο στη Λόζνιτσα, της δυτικής Σερβίας έδειξε χτες 32 βαθμούς Κελσίου και στις πόλεις Τούζλα και Ζένιτσα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, 31 βαθμούς. Ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών παρατηρήθηκαν και στην Κύπρο, αλλά και τη Γαλλία. Αν και οι υψηλές θερμοκρασίες τη συγκεκριμένη περίοδο είναι σπάνιες, αλλά έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν.

Ασυνήθιστη ζέστη επικράτησε το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και το 2006. Την ίδια χρονιά, στις 24 Οκτωβρίου, στο Βελιγράδι καταγράφηκε θερμοκρασία ρεκόρ, 30 βαθμοί Κελσίου και στις 27 Οκτωβρίου το θερμόμετρο ανέβηκε στους 30 βαθμούς Κελσίου στο Μπίχατς.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, έως το τέλος του μήνα, σε όλη την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες, αλλά δεν θα επαναληφθούν πιθανώς φαινόμενα όπως της Τετάρτης.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013, 01:42