Ασκήθηκαν κατηγορίες στους Σέρβους αναρχικούς

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009, 17:38
Ασκήθηκαν κατηγορίες στους Σέρβους αναρχικούς
Κατά δύο μήνες παρατείνεται η προφυλάκιση των έξι αναρχικών που κατηγορούνται για την επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά της ελληνικής Πρεσβείας τον περασμένο Αύγουστο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη και κράτηση Έλληνα συντρόφου τους στα επεισόδια του Δεκέμβρη του 2008.

Η Εισαγγελία τους απήγγειλε στις 3 Νοεμβρίου κατηγορίες για συμμετοχή σε διεθνή τρομοκρατία και το περιφερειακό Δικαστήριο του Βελιγραδίου αποφάσισε να παρατείνει κατά δύο μήνες την προφυλάκισή τους.

Οι νεαροί, μέλη της οργάνωσης «Αναρχο-συνδικαλιστική Πρωτοβουλία» κατηγορούνται ότι στις 24 Αυγούστου γύρω στις τρεις τα ξημερώματα σχημάτισαν με σπρέι σε τοίχο του κτιρίου, όπου στεγάζεται η ελληνική Πρεσβεία, το σήμα των αναρχικών και στη συνέχεια πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ κοντά στην κεντρική είσοδο, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Το κατηγορητήριο έχει προκαλέσει προβληματισμό στους διανοούμενους της Σερβίας, καθώς η κατηγορία της «διεθνούς τρομοκρατίας» αποτελεί, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της χώρας, το δεύτερο μεγαλύτερο αδίκημα μετά τη γενοκτονία.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009, 17:47