Τα πρόσφατα περιστατικά παραβίασης ασφαλείας στον Λευκό Οίκο προκάλεσαν συναγερμό και ανακατατάξεις στις υπηρεσίες που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της φύλαξης της προεδρικής κατοικίας.

Ελάχιστες ημέρες μετά το… σάλτο αγνώστου εντός του προαύλιου χώρου -έχοντας νωρίτερα σκαρφαλώσει στον τοίχο και περάσει την περίφραξη- οδήγησαν στην τοποθέτηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων μπροστά από τα κάγκελα της κατοικίας. Την ίδια στιγμή, αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους σε διάφορα σημεία της λεωφ. Πενσυλβάνια, η οποία περνάει πίσω από τον Λευκό Οίκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Ομαρ Τζέι Γκονζάλες, 42 ετών από το Τέξας, κατάφερε την περασμένη Παρασκευή να σκαρφαλώσει στον τοίχο και να βρεθεί στη συνέχεια στον κήπο της κατοικίας. Όπως διαπιστώθηκε, μέσα στο αυτοκίνητό του υπήρχαν τουλάχιστον 800 σφαίρες. Τον Ιούλιο είχε συλληφθεί από τις αρχές ενώ είχε στην κατοχή του ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή και έναν χάρτη πάνω στον οποίο ήταν σημειωμένο το κτήριο που διαμένει ο Μπαράκ Ομπάμα και η οικογενειά του.

Μια ημέρα μετά, το Σάββατο, ένας άνδρας κατάφερε να φθάσει με το αυτοκίνητό του μέχρι τις πύλες του Λευκού Οίκου, χωρίς κανένας να τον σταματήσει για έλεγχο. Τα δύο περιστατικά προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση και αναβρασμό στους ομοσπονδιακούς πράκτορες σε μια περίοδο κατά την οποία υπάρχει έντονη ανησυχία για επιθέσεις ενόπλων σε αμερικανικό έδαφος λόγω της εμπλοκής των ΗΠΑ στη μάχη για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:
Λήξη συναγερμού στην Ουάσινγκτον, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013, 21:44

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης