Ένας ύποπτος στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, έστρεψε το πιστόλι του στο κεφάλι ενός Κ-9, και η αστυνομία τον πυροβόλησε μέχρι θανάτου.

Πλάνα από κάμερα σώματος αστυνομικού την Τρίτη (27/09), έδωσε στη δημοσιότητα το αστυνομικό τμήμα του Tucson όπου απεικονίζεται ένας άντρας να στοχεύει με πιστόλι έναν αστυνομικό σκύλο, ο οποίος τον έχει αρπάξει από το πόδι προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί με το που βλέπουν τον άνδρα να βγάζει το όπλο στον σκύλο άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας τον ύποπτο, τον οποίο οι Αρχές καταζητούσαν με ένταλμα σύλληψης σε βαθμό κακουργήματος για εισβολή σε σπίτι και ληστεία τράπεζας.

Ο 49χρονος, Φρατσίσκο Χαβιέ Γκαλάρτζα εντοπίστηκε να μπαίνει σε ένα ψιλικατζίδικο το μεσημέρι της 25ης Αυγούστου, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν να τον ακινητοποιήσουν στο πάρκινγκ και ο ύποπτος να τρέπεται σε φυγή. Τότε ο αστυνομικός Μπάρι Πέτερσον, δίνει εντολή στον σκύλο με το όνομα Κίρκο, να καταδιώξει και να ακινητοποιήσει τον ύποπτο.

Ο σκύλος αρπάζει τον 49χρονο, ο οποίος τραβάει όπλο και τον σημαδεύει αλλά πριν προλάβει να πατήσει τη σκανδάλη δέχεται τους θανατηφόρους πυροβολισμούς των αστυνομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές υπηρεσίες εξετάζουν το υλικό για να προσδιορίσουν εάν η θανατηφόρα χρήση βίας ήταν δικαιολογημένη στην υπόθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης