Άσχημη εποχή για διαζύγια...

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Ιουνίου 2009, 15:54
Άσχημη εποχή για διαζύγια...

Μείωση των αιτήσεων διαζυγίου στη Μεγάλη Βρετανία έχει προκαλέσει η παγκόσμια οικονομική κρίση, σύμφωνα με στοιχεία που έφερε στο φως έρευνα της εταιρίας Grant Thornton.

Όλο και περισσότερα ζευγάρια αποφασίζουν να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στο γάμο τους, καθώς οι τιμές των ακινήτων έχουν μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να πουλήσουν σε καλή τιμή το οικογενειακό τους σπίτι, προκειμένου να αγοράσουν δύο διαφορετικά.

Ο αριθμός των αιτήσεων διαζυγίου που κατατέθηκαν, κατά το διάστημα  που η Βρετανία πλήττεται από την οικονομική κρίση, έχουν μειωθεί στο μισό, ενώ «οι δικηγόροι εκτιμούν ότι θα δουν όλο και λιγότερα ζευγάρια να υποβάλουν αιτήσεις διαζυγίου όσο κρατά η ύφεση», όπως δήλωσε ο Robert Kerr, συνεργάτης της εταιρίας Grant Thornton.

«Οι λόγοι ποικίλλουν, αλλά σίγουρα το οικονομικό είναι εκείνο που έχει προκαλέσει την κάμψη και αναγκάζει τα ζευγάρια να επανεξετάσουν την απόφαση τους όταν σκέφτονται το διαζύγιο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν από το γραφείο Εθνικής Στατιστικής στις αρχές του χρόνου δείχνουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πήραν διαζύγιο μειώθηκε από 12,2 ανά 1.000 το 2006 σε 11,9 το 2007 και τώρα βρίσκεται στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 26 ετών.

Επιπλέον, από την έρευνα προέκυψε, ότι οι μελλόνυμφοι πριν το γάμο προτιμούν όλο και περισσότεροι να συντάσσουν οικονομικές συμφωνίες και αποφεύγουν τη σύνταξη πολυέξοδων προγαμιαίων συμφωνητικών τα οποία προβλέπουν και πρόσβαση σε κοινούς λογαριασμούς.

(Πρώτη καταχώρηση: 09 Ιουνίου 2009, 14:36)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Ιουνίου 2009, 15:54