Στο επίκεντρο έρευνας βρίσκεται η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι, καθώς σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ εμπλέκεται σε σκάνδαλο διασπάθισης κρατικού χρήματος.

Η σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί φέρεται να έλαβε 410.000 ευρώ τα οποία πιστώθηκαν ως κρατικά έξοδα για τη λειτουργία της ιστοσελίδας του δικού της ιδρύματος (www.carlabrunisarkozy.org.). Τουλάχιστον 62. 000 Γάλλοι στηρίζουν ενυπογράφως την «πρωτοβουλία πολιτών» για να διεκδικηθούν από την Κάρλα Μπρούνι το επίμαχο ποσό. Από την πλευρά της Μπρούνι βεβαιώνει ότι «τα πράγματα δεν έχουν γίνει έτσι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκθεση-κόλαφος για ατασθαλίες

Έκθεση του γαλλικού ελεγκτικού συνεδρίου καταλόγισε «ατασθαλίες στη διαχείριση των κονδυλίων για την επικοινωνία στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων την εποχή της προεδρίας Σαρκοζί», επικρίνοντας ότι με τον προϋπολογισμό της προεδρίας χρηματοδοτείτο η ιστοσελίδα του ιδρύματος της Κάρλα Μπρούνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ιστοσελίδα μάλιστα η κα Κάρλα Μπρούνι υποστήριξε ότι μέσα σε μια τετραετία που συμπλήρωσε ήδη η λειτουργία του, μπόρεσε και προσέφερε περίπου οκτώ εκατομμύρια ευρώ σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ώστε να έχουν πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα.



Να σημειωθεί επίσης, ότι και το περιοδικό «Μαριάν» είχε σχετικό ρεπορτάζ στο οποίο ανέφερε ότι το Παγκόσμιο Ταμείο κατά του AIDS ενίσχυσε με 2,7 εκατομ. ευρώ τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της τότε Πρώτης κυρίας της Γαλλίας, αλλά και το φιλανθρωπικό έργο φιλικών της προσώπων από το στενό περιβάλλον της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης