Τρομοκρατική επίθεση στην «καρδιά» της Eurovision από πολυμελή ομάδα απέτρεψαν οι Αρχές του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν νωρίτερα σήμερα.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 40 προσώπων, σύμφωνα με το αφγανικό Υπουργείο Ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κύριος στόχος της τρομοκρατικής ομάδας ήταν να πραγματοποιήσει μια επίθεση στο Μπακού στη διάρκεια της Eurovision» αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Η ομάδα επρόκειτο να πραγματοποιήσει μια επίθεση στην αίθουσα συναυλιών, όπου οργανώθηκε ο διαγωνισμός, καθώς και άλλες επιθέσεις εναντίον του προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ, αστυνομικών τμημάτων, ξενοδοχείων, όπου φιλοξενούνταν ξένοι, καθώς και εναντίον χώρων λατρείας» διαβεβαιώνει το υπουργείο.

Μέλη της ομάδας «είχαν εισιτήρια για την Eurovision, ώστε να πραγματοποιήσουν μια τρομοκρατική επίθεση στο Crystal Hall του Μπακού», όπου διεξήχθη ο διαγωνισμός, διευκρίνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν τα μέλη της ομάδας στη διάρκεια χωριστών επιχειρήσεων στο Μπακού, στις πόλεις Γκάντζα και Σουμγκάιτ, καθώς και σε πολλές περιφέρειες της χώρας, πρόσθεσε το υπουργείο, χωρίς να διευκρινίσει πότε έγιναν οι συλλήψεις.

Μερικά μέλη της ομάδας προέβαλαν αντίσταση και σκοτώθηκαν, συμπλήρωσε το υπουργείο. «Το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας επέλεξε να μην αποκαλύψει αυτήν την πληροφορία στη διάρκεια της Eurovision, για να μην προκαλέσει πανικό ανάμεσα στους πολίτες και τους ξένους προσκεκλημένους» εξηγεί επίσης η ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης