Η αστυνομία του Αζερμπαϊτζάν συνέλαβε πολλούς ανθρώπους που φέρονται να συνδέονται με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ και οι οποίοι σχεδίαζαν να εξαπολύσουν επιθέσεις στη χώρα, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

Η κρατική τηλεόραση AzTV, επικαλούμενη το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας, μετέδωσε ότι οι συλληφθέντες, ο αριθμός των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί, συνδέονται με τις ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τη Χεζμπολάχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ύποπτοι σκόπευαν να επιτεθούν σε σημεία ξένου ενδιαφέροντος στο Αζερμπαϊτζάν, είχαν ήδη εντοπίσει τους στόχους τους και είχαν αγοράσει εκρηκτικά, όπλα και εξοπλισμό, σύμφωνα πάντα με την τηλεόραση, η οποία δεν έδωσε άλλες πληροφορίες.

Οι συλλήψεις αυτές γίνονται μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Νέο Δελχί και την Μπανγκόκ εναντίον Ισραηλινών. Παράλληλα, την προηγούμενη εβδομάδα στη Γεωργία απενεργοποιήθηκε μία βόμβα που ήταν τοποθετημένη κάτω από ένα όχημα της ισραηλινής πρεσβείας. Η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγορεί το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης