Μπαράζ εκρήξεων με βόμβες και επιθέσεις αυτοκτονίας, με στόχο κυρίως σιιτικές μουσουλμανικές συνοικίες της Βαγδάτης, σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής με αποτέλεσμα τον θάνατο 35 ανθρώπων.

Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές επιθέσεις πρόσφατα στην πρωτεύουσα, η οποία αντιμετωπίζει ένα ισχυρό κύμα βομβιστικών επιθέσεων από μαχητές των Ισλαμιστών Τζιχαντιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πιο θανατηφόρα επίθεση έγινε με ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο, την οποία ακολούθησε μία έκρηξη αυτοκτονίας, με αποτέλεσμα το θάνατο σ’ αυτό το σημείο 19 ανθρώπων.

Το αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε πολυσύχναστη αγορά, και όταν συγκεντρώθηκαν γύρω από το σημείο οι παρευρισκόμενοι για βοήθεια, ένας καμικάζι αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε δεμένα στο σώμα του.

Σε μία άλλη περιοχή της πρωτεύουσας, μία βόμβα σε αυτοκίνητο σκότωσε άλλους εννέα ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και στις δυο εκρήξεις οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 100. Νωρίτερα, ένας ακόμα βομβιστής σκότωσε πέντε ανθρώπους μέσα σε ένα από τα ιερότερα τεμένη των Σιϊτών, λίγο πριν το σούρουπο και το τέλος της καθημερινής νηστείας του Ραμαζανιού. Ενώ σε μία άλλη έκρηξη βόμβας στα δυτικά της Βαγδάτης σκοτώθηκαν άλλα δύο άτομα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, δεν υπήρξε άμεση ανάληψη της ευθύνης, αλλά το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ελέγχει την επαρχία Ανμπάρ στα δυτικά της Βαγδάτης είναι γνωστό ότι οργανώνει τακτικά αποστολές αυτοκτονίας στην Βαγδάτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης