Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν σχεδιάζει να εισπράττει δασμούς ή να προβαίνει σε ελέγχους των εμπορευμάτων στα σύνορα με την Ιρλανδία στην περίπτωση που το Brexit προχωρήσει χωρίς συμφωνία, μετέδωσε το BBC την Τρίτη.

Αντ’ αυτού, η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να βασιστεί στην υποβολή στοιχείων από τις εισαγωγικές και εξαγωγικές εταιρείες και θα δημιουργήσει ένα σύστημα βασισμένο σε εφαρμογές φορητών συσκευών (apps) και ιστοτόπους για την παρακολούθηση του διασυνοριακού εμπορίου, σύμφωνα τουλάχιστον με το δημοσίευμα της ειδησεογραφικής υπηρεσίας του βρετανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων απέρριψαν χθες την τροποποιημένη συμφωνία για το Brexit που έκλεισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες.

Καλούνται πλέον να ψηφίσουν σήμερα στις 21.00 [ώρα Ελλάδας] για να κριθεί το εάν το ΗΒ θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία.

Δεν είναι σαφές τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, αν γίνει πραγματικότητα το Brexit άνευ συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει ωστόσο ακόμη το BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης