Οι βρετανικές Αρχές «πιστεύουν» πως τα έξι βρετανικά διαβατήρια που χρησιμοποιήθηκαν από πρόσωπα, τα οποία θεωρείται ότι ανήκουν στην ισλαμιστική ομάδα που δολοφόνησε ένα στέλεχος της Χαμάς τον Ιανουάριο στο Ντουμπάι, είναι πλαστά, ανακοίνωσε σήμερα το Φόρεϊν Όφις.

«Είμαστε ενήμεροι πως στην υπόθεση κατονομάζονται κάποιοι κάτοχοι των βρετανικών διαβατηρίων. Πιστεύουμε πως τα διαβατήρια που χρησιμοποιήθηκαν είναι πλαστά και έχουμε δρομολογήσει έρευνες», τονίζει στο ανακοινωθέν του το βρετανικό ΥΠΕΞ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε προσφέρει αφειδώς τη συνδρομή μας και την υποστήριξή μας στις έρευνες που διεξάγονται στα Εμιράτα», τονίζεται στο ίδιο κείμενο.

Τη Δευτέρα, η αστυνομία του Ντουμπάι είχε ανακοινώσει πως ένδεκα πρόσωπα μ’ ευρωπαϊκά διαβατήρια, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, εμπλέκονται στη δολοφονία του Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ στις 20 Ιανουαρίου και είχαν εγκαταλείψει τη χώρα λίγες ώρες μετά το φονικό. Επίσης τονίζουν πως τα ονόματα που αναφέρονταν στα διαβατήρια -εκ των οποίων τρία ιρλανδικά και έξι βρετανικά-διαβιβάσθηκαν στην Ιντερπόλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης