Ο ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών Canon Inc αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας τριών εκ των τεσσάρων εργοστασίων του στην Κίνα σήμερα και αύριο, μετά τις μεγάλες αντι-ιαπωνικές διαμαρτυρίες στην Κίνα, όπως μεταδίδουν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η Canon θα διακόψει τις γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο εκτυπωτών laser στη Γκουανγκντόνγκ, στο εργοστάσιο παραγωγής ψηφιακής κάμερας στην ίδια πόλη και σε ένα εργοστάσιο παραγωγής φωτοτυπικών μηχανημάτων στην πόλη Τζιανγκσού, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια απόφαση έλαβε και ο ιαπωνικός κολοσσός Panasonic Corp, αναστέλλοντας την παραγωγή σε δύο εργοστάσια ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στην Κίνα, ενώ έκλεισε ακόμη ένα, λέγοντας στους εργαζομένους να μείνουν στα σπίτια τους, μετά τις επιθέσεις εναντίον των εργοστασίων από διαδηλωτές. Τα εργοστάσια στα οποία σταμάτησε η παραγωγή θα επαναλειτουργήσουν μετά την καταγραφή των ζημιών.

Ο Ατσούσι Χινόκι, εκπρόσωπος της Panasonic στο Τόκιο, είπε ότι επιπλέον ένα εργοστάσιο στην Κίνα έκλεισε μετά το σαμποτάζ σε εργασίες παραγωγής του εργοστασίου από αρκετούς εργαζομένους. Το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι την Τρίτη.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης