Στην διάψευση των βρετανικών δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι εξετάζεται από την UEFA η αλλαγή έδρας του τελικού του Champions League 2022 που ορίστηκε να διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη, προχώρησε σήμερα η Ρωσία.

Πολλά βρετανικά ΜΜΕ εικάζουν ότι, λόγω των εντάσεων στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου «δεν έχει άλλη επιλογή» από το να μετακινήσει τον τελικό της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί στη ρωσική πόλη στις 28 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν δίνουμε σημασία σε διάφορα σχόλια από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης», δήλωσε στο TASS ο επικεφαλής της τοπικής οργανωτικής επιτροπής της Αγίας Πετρούπολης, Alexey Sorokin.

«Ασχολούμαστε με αυτό τα τελευταία 15 χρόνια -από το 2008-, όταν υποτίθεται ότι επρόκειτο πάλι να μας το πάρουν», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, στον τελικό του Champions League που διεξήχθη στο στάδιο Λουζνίκι στη Μόσχα το 2008, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε την Τσέλσι στα πέναλτι.

«Η UEFA είναι ένας μεγάλος διεθνής αθλητικός οργανισμός, λειτουργεί εκτός πολιτικού πλαισίου. Η οργανωτική επιτροπή και η UEFA δεν είχαν συζητήσεις για αυτό το θέμα και δεν μπορούν να έχουν. Προετοιμαζόμαστε για τον τελικό όπως είχε προγραμματιστεί. Περιμένουμε την άφιξη περισσότερων από 50.000 ξένων οπαδών», επισήμανε ο Alexey Sorokin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναφορές των βρετανικών μέσων ενημέρωσης έρχονται μετά την κίνηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να αναγνωρίσει επίσημα τις αποσχισθείσες περιοχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR), οι οποίες ήταν πρώην τμήμα της Ουκρανίας.

Τα δημοσιεύματα

Δημοσιεύματα στο βρετανικό ταμπλόιντ The Daily Star ισχυρίστηκαν ότι η UEFA «παρακολουθεί στενά την ουκρανική κρίση, με σκοπό να καταρτίσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης εάν χρειαστεί».

Αυτό το βήμα υποτίθεται ότι θα γινόταν εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, αν και η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχει οποιαδήποτε πρόθεση να το κάνει.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το στάδιο Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο θα μπορούσε βολικά να είναι ένας «βιώσιμος» χώρος για να παρέμβει και να φιλοξενήσει έναν ανακατασκευασμένο τελικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός του Champions League θα διεξαχθεί στην Gazprom Arena χωρητικότητας 68.000 θέσεων, γνωστό και ως στάδιο Krestovsky έδρα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, εκεί όπου φιλοξενήθηκαν και αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης