Στον απόηχο του θρίλερ με τον εκτελεστή της Τουλούζης, τα διεθνή Μ.Μ.Ε. ψάχνουν εις βάθος την ιστορία του αλλά και τα πρόσωπα που συναναστράφηκαν μαζί του.

O εκτελεστήςΣύμφωνα με γαλλικά Μέσα, η αστυνομία αναζητεί μία γυναίκα. Εκείνη που φέρεται να είναι ο «σύνδεσμος» του Μεράχ στο Παρίσι. Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο 24χρονος βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τη μυστηριώδη γυναίκα, η οποία φέρεται να τον συνάντησε στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare de l’Est του Παρισίου τη Δευτέρα, λίγες ώρες πριν από το λουτρό αίματος στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, απαντώντας στις κατηγορίες που δέχεται η γαλλική κυβέρνηση ότι γνώριζε εδώ και καιρό για τον ύποπτο των δολοφονικών επιθέσεων στην Τουλούζη, Μοχάμεντ Μέραχ, αλλά ότι δεν τον συνέλαβε πριν αυτός σκοτώσει επτά ανθρώπους, ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν υποστήριξε ότι δεν υπήρχε κανένα στοιχείο το οποίο θα επέτρεπε στις Αρχές να συλλάβουν τον 24χρονο.

«Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να επέτρεπε τη σύλληψη του Μοχάμεντ Μέραχ» είπε ο Φρανσουά Oι RAIDΦιγιόν, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Δεν έχουμε το δικαίωμα, σε μια χώρα σαν τη δική μας, να παρακολουθούμε διαρκώς, χωρίς δικαστική απόφαση, κάποιον που δεν έχει διαπράξει έγκλημα. Ζούμε σε ένα κράτος δικαίου» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γαλλική κυβέρνηση καλείται να απαντήσει σε πιεστικά ερωτήματα σχετικά με τις ενδεχόμενες παραλείψεις που έγιναν από τις υπηρεσίες πληροφοριών κατά την παρακολούθηση του Μέραχ, δεδομένου ότι ο νεαρός είχε ταξιδέψει στο παρελθόν στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Ο 24χρονος σκότωσε έναν στρατιώτη στις 11 Μαρτίου στην Τουλούζη, δύο αλεξιπτωτιστές στις 15 Μαρτίου στο Μοντομπάν και έναν δάσκαλο και τρία παιδιά στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης, τέσσερις ημέρες αργότερα.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης