Ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν δήλωσε σήμερα ότι έχει μειωθεί η ορμή του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία και ότι η οργάνωση δεν προελαύνει με τον ίδιο ρυθμό με παλαιότερα, ενώ σε ότι αφορά την ουκρανική κρίση, ο ίδιος είπε ότι εκτιμά πως ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση στη Μόσχα.

«Είναι σαφές ότι το μομέντουμ του Ισλαμικού Κράτους εντός του Ιράκ και της Συρίας έχει περιοριστεί, έχει αναχαιτιστεί. Επομένως δεν προελαύνουν όπως πριν από μερικούς μήνες», είπε ο Μπρέναν στην εκπομπή Fox News Sunday.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος εξήρε μάλιστα τις ιρακινές δυνάμεις που απώθησαν τους τζιχαντιστές του ΙΚ και είπε ότι παρότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ιράν μάχονται κατά των τζιχαντιστών «δεν θα θεωρούσα σύμμαχο το Ιράν» στη μάχη αυτή.

«Από τη συνεργασία μας με τους Ιρακινούς και από τους Ιρακινούς που επιχειρούν να το απωθήσουν (το ΙΚ)…σημειώνεται μεγάλη πρόοδος», δήλωσε ο Μπρέναν.

Σχετικά με τον πρόεδρο Πούτιν, ο Μπρέναν είπε: «Δεν θεωρώ ότι είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση. Πιστεύω ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η δυσφορία του που συνδέεται με αυτή την κατάσταση αυξάνεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης