Η Βόρεια Κορέα έχει μεγεθύνει μια μεγάλη βάση βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς τους μήνες που ακολούθησαν την ιστορική συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες που μετέδωσε την Τετάρτη το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, η Πιονγκγιάνγκ έχει επεκτείνει τη βάση Γιονγκτζό-ντονγκ, στην ορεινή ενδοχώρα της Βόρειας Κορέας, ενώ έχει επίσης κατασκευάσει μια νέα εγκατάσταση, η ύπαρξη της οποίας δεν ήταν γνωστή μέχρι τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικοί δήλωσαν στο CNN ότι η τοποθεσία αυτής της βάσης είναι κατάλληλη για τη φιλοξενία νέων βορειοκορεατικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

«Παρακολουθούμε στενά τη Βόρεια Κορέα, αλλά δεν μπορούμε να σχολιάσουμε ζητήματα που αφορούν (τέτοιου είδους) πληροφορίες» περιορίστηκε να αναφέρει το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Στη συνάντησή τους στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύθηκαν με κοινή ανακοίνωσή τους να επιδιώξουν την «πλήρη αποπυρηνικοποίηση» της Κορεατικής Χερσονήσου, χωρίς όμως να διευκρινίσουν το πώς ή το με ποια μέσα θα επαληθευτεί αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε το Σάββατο ότι ελπίζει να οργανωθεί μια δεύτερη συνάντηση κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στις αρχές του 2019.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης