Το Υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έφθασε τα 474.440, καθώς επιβεβαιώθηκαν 1.131 νέα τις προηγούμενες 24 ώρες.

Οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έφθασαν το ίδιο διάστημα τους 13.090, καθώς ακόμα 20 ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις εξέφρασε ικανοποίηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το ότι 14 περιφέρειες έχουν μειώσει τον αριθμό των ημερήσιων μολύνσεων τις τελευταίες επτά ημέρες, ωστόσο επισήμανε πως στην περιφέρεια Μαγαγιάνες (νότια) η εξάπλωση συνεχίζει να γίνεται με ανησυχητικό ρυθμό.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα ενημέρωσαν χθες ότι έχουν εντοπιστεί τρία κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην κυβέρνηση και τη Λα Μονέδα, την προεδρία. Τα τρία στελέχη της κυβέρνησης και της προεδρίας που προσβλήθηκαν έχουν ήδη τεθεί σε απομόνωση, ενώ οι άνθρωποι με τους οποίους βρίσκονταν σε στενή επαφή έχουν ενημερωθεί, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν.

Ο Πινιέρα δεν είχε στενή επαφή με κάποιο από αυτά τα πρόσωπα τις τελευταίες ημέρες, διαβεβαίωσαν οι υπηρεσίες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης