ΕΛΒΕΤΙΑ: Ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό αυξήθηκε στους 103, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, από 90 που ήταν την Τρίτη. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τις 9.765, διαπιστώθηκε δηλαδή αύξηση κατά 765 μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, παρέχοντας δανειακές εγγυήσεις ύψους έως και 100 δισεκατομμυρίων κορώνων στις μικρές επιχειρήσεις. Στα προηγούμενα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί περιλαμβανόταν η δέσμευση να αναλάβει το κράτος το πλήρες κόστος των αδειών ασθενείας για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. «Τα μέτρα αυτά από κοινού θα σώσουν τις σουηδικές εταιρίες και τις θέσεις εργασίας», σχολίασε η υπουργός Οικονομικών Μαγκνταλένα Άντερσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΡΩΣΙΑ: Δύο ηλικιωμένοι που είχαν βρεθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό πέθαναν σήμερα στη Μόσχα, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για δύο ασθενείς ηλικίας 88 και 73 ετών οι οποίοι «έπασχαν από πνευμονία» και από «υποκείμενα νοσήματα», σύμφωνα με την ανακόινωση. Μέχρι στιγμής, στη Ρωσία δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος που να συνδέεται άμεσα με τον ιό SARS-Cov-2.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Στα 1.031 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και στους 14 οι θάνατοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σήμερα. Η κυβέρνηση έχει κλείσει σχολεία, θέατρα και κινηματογράφους μέχρι το Πάσχα, επιτρέπει στους κατοίκους να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να καλύψουν κατεπείγουσες ανάγκες και έκλεισε τα σύνορα μέχρι τις 13 Απριλίου.

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Το Δουκάτο δέχεται Γάλλους ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας, έγινε γνωστό σήμερα από επίσημη πηγή. Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί έξι ασθενείς από τη Μιλούζ και ένας έβδομος αναμένεται να φτάσει αργότερα απόψε. Στο Λουξεμβούργο των 610.000 κατοίκων έχουν καταγραφεί 1.333 κρούσματα και οκτώ θάνατοι. Συνολικά χρειάστηκε να νοσηλευτούν 143 άνθρωποι, οι 21 από αυτούς στην εντατική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Ο Στίβεν Ντικ, ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Βρετανίας στη Βουδαπέστη, πέθανε αφού προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε το Φόρεϊν Όφις. Ο 37χρονος διπλωμάτης υπέκυψε στην ασθένεια της Τρίτη, στην Ουγγαρία όπου βρισκόταν από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν είχε αναλάβει τα καθήκοντά του.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Από την Παρασκευή 27 Μαρτίου θα διακοπεί κάθε αεροπορική και σιδηροδρομική σύνδεση με άλλες χώρες, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax Ukraine επικαλόυμενο τον υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ. Ο υπουργός προέτρεψε τους Ουκρανούς να αποφασίσουν γρήγορα αν θα επιστρέψουν στη χώρα τους ή αν θα παραμείνουν στο εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης