Οι δύο πρώτοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφηκαν χθες Τρίτη στο Κονγκό-Μπραζαβίλ, όπου οι πολίτες καλούνται πλέον να μείνουν σπίτι από τα μεσάνυχτα για 30 ημέρες, ενώ στη γειτονική ΛΔ Κονγκό ξεπεράστηκε το φράγμα των εκατό κρουσμάτων μόλυνσης, με 11 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και το σύνολο να φθάνει πλέον τους 109 ασθενείς.

Οι δύο πρώτοι θάνατοι στο Κονγκό-Μπραζαβίλ καταγράφηκαν στην οικονομική πρωτεύουσα — μεγάλο κόμβο της πετρελαϊκής βιομηχανίας — Πουάντ Νουάρ, γνωστοποίησε χθες η υπουργός Υγείας της χώρας Ζακλίν Λιντιά Μικολό, η οποία έκανε λόγο για 22 κρούσματα μόλυνσης συνολικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περιορισμός των κατοίκων στα σπίτια τους για να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας τέθηκε σε εφαρμογή τα μεσάνυχτα [τοπική ώρα· 02:00 ώρα Ελλάδας] στη χώρα των περίπου πέντε εκατομμυρίων κατοίκων.

Στην άλλη όχθη του ποταμού Κονγκό, η ΛΔ Κονγκό ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι επιβεβαιώθηκαν 11 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 109, εκ των οποίων οκτώ ήταν θανατηφόρα. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Κινσάσα (7), στο Ιτούρι (1), στο Βόρειο Κίβου (1) και στο Νότιο Κίβου (2). Τρεις ασθενείς έχουν αποθεραπευθεί.

«Η επόμενη εβδομάδα θα είναι η πιο δύσκολη για την Κινσάσα. Υπάρχει ήδη αρκετά μεγάλος αριθμός μολύνσεων τοπικά και αυτό θα οδηγήσει σε νέο κύμα κρουσμάτων τις ημέρες που θα έρθουν. Οι αριθμοί πολύ γρήγορα θα διπλασιαστούν, αν δεν τριπλασιαστούν», προειδοποίησε ο συντονιστής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ασθένειας COVID-19, ο Ζαν-Ζακ Μουγεμπέ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Jeune Afrique.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης