Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες ακόμη 1.386 ασθενείς με τον COVID-19 κατέληξαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 62.715 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 248.529 νεκρούς επί συνόλου 10.257.875 μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, σε 204 από τις περιπτώσεις που ανακοινώθηκαν χθες οι ασθενείς μολύνθηκαν από παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού: 184 μολύνθηκαν από αυτό που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ίδια τη Βραζιλία, οι υπόλοιποι 20 από αυτό που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα της επιλεγόμενης νοτιοαφρικάνικης παραλλαγής.

Τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού χαρακτηρίζονται πολύ πιο μολυσματικά έπειτα από πολυάριθμες μεταλλάξεις· τουλάχιστον το ένα, αυτό που ταυτοποιήθηκε αρχικά στη Βρετανία, θεωρείται πιο θανάσιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης