Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το ορόσημο των 700.000 θανάτων που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό την Παρασκευή, σύμφωνα με έναν απολογισμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, την ώρα που οι Αρχές προχωρούν στη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων εμβολίων προκειμένου να προστατεύσουν τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που εργάζονται σε υψηλού ρίσκου επαγγέλματα.

Η χώρα κατέγραψε έναν μέσο όρο περισσότερων από 2.000 θανάτων την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το 60% της κορύφωσης των θανάτων τον Ιανουάριο, σύμφωνα με μια ανάλυση των δημοσίων υγειονομικών δεδομένων του Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ηγούνται παγκοσμίως σε αριθμό περιστατικών και θανάτων από την Covid-19, αντιπροσωπεύοντας το 19% και το 14% όλων των καταγεγραμμένων μολύνσεων και θανάτων, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Reuters. Παγκοσμίως, οι νεκροί από την πανδημία έχουν σχεδόν φθάσει στα 5 εκατομμύρια.

Η άκρως μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα οδήγησε σε μια αύξηση των περιστατικών Covid-19, που κορυφώθηκαν γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου προτού μειωθούν στα τωρινά επίπεδα, των περίπου 117.625 περιστατικών Covid-19 την ημέρα, βάσει του κινητού μέσου όρου επτά ημερών.

Ο αριθμός αυτός ωστόσο παραμένει υψηλότερος των 100.000 περιστατικών Covid-19 την ημέρα, τα οποία ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι έχει πει πως χρειάζονται προκειμένου να τερματιστεί η υγειονομική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και σε εθνικό επίπεδο οι αριθμοί νοσηλειών έχουν καταγράψει πτώση τις τελευταίες εβδομάδες, ορισμένες πολιτείες, ιδίως στον αμερικανικό νότο, αντιτίθενται σε αυτήν την τάση καταγράφοντας αυξήσεις ρεκόρ, που ασκούν πίεση στα υγειονομικά συστήματά τους.

Περίπου το 56% του αμερικανικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, με το 65% περίπου να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης