Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 779 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό να αυξάνεται στις 40.292.

Το ίδιο διάστημα, ακόμα οκτώ ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας του COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας να έχει φθάσει τους 616 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με το κέντρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, 299 άνθρωποι διαγνώστηκε ότι ανάρρωσαν, με το σύνολο των ασθενών που αποθεραπεύτηκαν να ανέρχεται σε 23.130, ανέφερε η ίδια πηγή.

Τα δεδομένα που ανακοινώνει το Κέντρο, ένας από τους ελάχιστους θεσμούς εθνικής εμβέλειας στη Λιβύη, δεν θεωρείται πάντως ότι αποτυπώνουν την πλήρη εικόνα για την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στην εμπόλεμη χώρα.

Την Τρίτη, η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) επέτρεψε να ανοίξουν εκ νέου τα τεμένη στις περιοχές υπό τον έλεγχό της, με προϋποθέσεις τη χρήση μασκών προστασίας και τη συμμόρφωση των πιστών προς τη σύσταση να τηρείται η λεγόμενη κοινωνική απόσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης