Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν περισσότερα από 70.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 — επακριβώς 70.574, αριθμός άνευ προηγουμένου — με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει ως εδώ τους 7.040.608.

Πρόκειται για τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτούς που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ και στην Ινδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο χρονικό διάστημα, ακόμη 936 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, με το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας να φθάνει τους 183.735, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Είναι η πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες που πάνω από 900 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός μέσα σε μια ημέρα.

Ο απολογισμός των θυμάτων στη Βραζιλία είναι ο δεύτερος βαρύτερος στον πλανήτη, πίσω από αυτόν των ΗΠΑ.

Το τραγικό ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκε χθες παρά το γεγονός ότι η πολιτεία Σαο Πάολο — η πολυπληθέστερη της Βραζιλίας — δεν δημοσιοποίησε καν χθες τα δικά της δεδομένα για την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης, επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχοι μιλούν περί «δεύτερου κύματος» της πανδημίας εδώ και αρκετές εβδομάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης