Η Γουατεμάλα διευρύνει από τη Δευτέρα τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβάλλει για να αποτρέψει τη διασπορά του κορωνοϊού, απαγορεύοντας τις αφίξεις από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας της κεντρικής Αμερικής, ο Αλεχάντρο Γιαματέι.

Εξάλλου, «ανακοινώνουμε ότι όποιος φθάνει από τον Καναδά και από τις ΗΠΑ από τώρα ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας θα υπόκειται σε καραντίνα», συμπλήρωσε ο Γιαματέι σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γουατεμαλτέκος πρόεδρος είπε επίσης πως ζήτησε από την κυβέρνηση του Μεξικού να αναστείλει τις απελάσεις μεταναστών διά της χερσαίας οδού προς τη χώρα του.

Δεν θα επιτρέπεται να ελλιμενίζονται κρουαζιερόπλοια, πάντως οι δημόσιες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν, ενώ τα σχολεία θα λειτουργούν προς το παρόν, τόνισε ο Γιαματέι.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Γουατεμάλα απαγόρευσε όλες τις αφίξεις από τις χώρες της Ευρώπης, την Κίνα, το Ιράν, τη Νότια και τη Βόρεια Κορέα, αλλά και από το γειτονικό Ελ Σαλβαδόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα χθες, οι υγειονομικές αρχές της Γουατεμάλας ανακοίνωσαν ότι επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Ο Γιαματέι, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «η άφιξη του κορωναϊού επισημοποιήθηκε», εξήγησε πως πρόκειται για έναν άνδρα που επέστρεψε την Τετάρτη από την Ιταλία μαζί με τρία μέλη της οικογένειάς του.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του Σουρινάμ Μάικλ Άσγουιν Αντίν ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα και σε αυτή τη χώρα, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για έναν ταξιδιώτη από την Ολλανδία, την εθνικότητα του οποίου δεν αποκάλυψε. Πρόσθεσε ότι τελεί υπό απομόνωση στον χώρο κατοικίας του υπό την επιτήρηση της αστυνομίας.

Το Σουρινάμ αποφάσισε να ανασταλούν όλες οι πτήσεις από σήμερα Σάββατο στις 00:00 [05:00 ώρα Ελλάδας].

Στην Κόστα Ρίκα, στην Ονδούρα, στο Μεξικό και στον Παναμά, όλοι οι ταξιδιώτες πλέον τίθενται συστηματικά σε καραντίνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης