Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι έως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 37 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, έναντι 27 την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι τα 30 από αυτά ήταν περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης και τα 27 διαγνώστηκαν στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ, ενώ τα άλλα τρία στην επαρχία Λιαονίνγκ.

Τα υπόλοιπα επτά κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν εντοπίζονται άνθρωποι μολυσμένοι από τον κορωνοϊό μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό που φθάνουν στην ηπειρωτική Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου Υγείας, εντοπίστηκαν επίσης 20 ασυμπτωματικοί φορείς, από 24 την προηγουμένη. Οι κινεζικές αρχές δεν συμπεριλαμβάνουν τους ασυμπτωματικούς φορείς στους αριθμούς των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Κατά την ίδια πηγή, στα κινεζικά νοσοκομεία νοσηλεύονται 837 ασθενείς, οι 34 σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 — ο αριθμός τους παραμένει αμετάβλητος από τον Μάιο — επί συνόλου 84.528 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης