Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν 476 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, αυξάνοντας τον εθνικό απολογισμό σε 4.212, ενώ ο απολογισμός των νεκρών ανήλθε σε 22, αυξημένος κατά 2 σε σύγκριση με την προηγουμένη.

Από τα νέα κρούσματα, τα 377 εντοπίζονται στην πόλη Ντέγκου, όπου εδρεύει μια χριστιανική αίρεση που βρίσκεται στο επίκεντρο του ξεσπάσματος της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 στη χώρα, σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπηρεσία ανέφερε πως μέλη της αίρεσης αυτής είχαν επισκεφθεί τον Ιανουάριο την πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας, όπου εντοπίστηκε ο ιός SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο, και ερευνά το εάν αυτό διαδραμάτισε ρόλο και πόσο σημαντικό στο ξέσπασμα.

Τα κρούσματα μόλυνσης παρουσιάζουν έξαρση το τελευταίο δωδεκαήμερο: έχουν καταγραφεί 3.705 από τη 19η Φεβρουαρίου ως την 1η Μαρτίου, παρότι οι Αρχές έχουν αυξήσει το επίπεδο συναγερμού στο ανώτατο επίπεδό του, το «κόκκινο».

Άλλοι 33.799 πολίτες που έχουν εξεταστεί αναμένεται να εξακριβωθεί εάν είναι φορείς του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη ένας ασθενής βγήκε από την καραντίνα αφού ανάρρωσε. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί στη Νότια Κορέα ανήλθε σε 31.

Οι Αρχές έκαναν σαφές ότι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να ασκήσουν ποινική δίωξη στην χριστιανική αίρεση για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης