Η κυβέρνηση της Μαυριτανίας ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι αμβλύνει τα μέτρα τα οποία είχε λάβει για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, πιο συγκεκριμένα ότι οι αγορές θα επαναλειτουργήσουν από σήμερα Πέμπτη και ότι οι ομαδικές προσευχές στα τεμένη θα μπορέσουν να επαναληφθούν αύριο Παρασκευή.

Η κυβέρνηση θα «μειώσει με σταδιακό τρόπο την ένταση των προληπτικών μέτρων» για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, ωστόσο θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται μέτρα όπως η χρήση προστατευτικών μασκών, η κοινωνική αποστασιοποίηση και το πλύσιμο των χεριών στις αγορές και κατά τη διάρκεια των ομαδικών προσευχών, που είχαν ανασταλεί εδώ και δύο μήνες, εξηγεί ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας μειώνεται δύο ώρες και θα επιβάλλεται πλέον από τις 23:00 ως τις 06:00.

Τα εστιατόρια θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά, αλλά θα προσφέρουν μόνο γεύματα σε πακέτα: η κατανάλωση γευμάτων μέσα σε αυτά παραμένει «αυστηρά απαγορευμένη», κατά την κυβερνητική ανακοίνωση.

Τα σύνορα με τις γειτονικές χώρες παραμένουν κλειστά, όπως και τα σχολεία και τα αεροδρόμια, ενώ απαγορεύονται οι μετακινήσεις μεταξύ των 13 μαυριτανικών περιφερειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Μαυριτανία ως χθες επισήμως καταγράφονταν οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2· έξι ασθενείς θεραπεύθηκαν, ένας νοσηλεύεται και ένας υπέκυψε στον COVID-19.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης