Η αλ Κάιντα εκπαιδεύει εκατοντάδες Βρετανούς που μάχονται στη Συρία για να γίνουν τζιχαντιστές, παροτρύνοντάς τους να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους, σύμφωνα με ένα πρώην μέλος της ισλαμικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Aλ-Σαμ (ISIS)», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της «Daily Telegraph».

Το πρώην μέλος της οργάνωσης αυτής δήλωσε στην εφημερίδα ότι μαχητές και από άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και από τις ΗΠΑ, εκπαιδεύονται να παγιδεύουν αυτοκίνητα με εκρηκτικά πριν σταλούν πίσω στην πατρίδα τους για να συγκροτήσουν τρομοκρατικές ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ξένοι είναι υπερήφανοι για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και για τις επιθέσεις στο Λονδίνο. Ένας Αμερικανός είπε ότι ονειρεύεται να ανατινάξει τον Λευκό Οίκο» είπε ο άνδρας αυτός, ονόματι Μουράντ, ο οποίος εγκατέλειψε την ISIS, που αποτελεί μέρος ενός ευρέος ισλαμιστικού μετώπου, στο οποίο ανήκει και η αλ Κάιντα.

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών υπολογίζουν σε 500 τους Βρετανούς μαχητές στη Συρία.

Την περασμένη Παρασκευή, η βρετανική αστυνομία κατηγόρησε δύο άνδρες ηλικίας 21 ετών στο Μπέρμιγχαμ ότι επεδίωκαν να μεταβούν στη Συρία για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές ενέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης