Πριν ακόμη υπογράψουν τη συμφωνία ο Κιμ Γιονγκ-Ουν και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο κοινός τους φίλος Ντένις Ρόντμαν έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη στον Κρις Κουόμο του CNN, στην οποία με δάκρυα στα μάτια διεκδικούσε τα εύσημα διότι είχε προβλέψει ότι η συνάντηση των δύο πολιτικών, η οποία πριν από λίγους μήνες φάνταζε απίθανη, θα πραγματοποιούνταν.

Όπως αναφέρει η «Guardian», στη συνέντευξή του ο Ρόντμαν περιέγραψε την αρνητική αντιμετώπιση που είχε δεχτεί εξαιτίας των αμφιλεγόμενων επισκέψεών του στην Πιονγκγιάνγκ για να συναντήσει τον Κιμ.
«Το έλεγα σε όλους, θα ανοίξει η πόρτα» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Είναι απίθανο, είναι απίθανο, είναι απίθανο. Όταν τα είπα αυτά τα πράγματα και επέστρεψα στην πατρίδα, δέχτηκα τόσες απειλές κατά της ζωής μου…και πίστεψα στη Βόρεια Κορέα και δεν μπορούσα ούτε να γυρίσω στο σπίτι μου, αναγκάστηκα να κρύβομαι για έναν μήνα, ούτε στο σπίτι μου δεν μπορούσα να γυρίσω».

Ο πρώην αστέρας του NBA είναι ένας από τους λίγους Δυτικούς που έχουν συναντήσει τον Κιμ, με τον οποίον έχει αναπτύξει μια φιλική σχέση με αφορμή την κοινή τους αγάπη για το μπάσκετ.

Περιγράφοντας τις συναντήσεις του μαζί του ο Ρόντμαν είπε: «Μοιάζει περισσότερο με ένα μεγάλο παιδί… Θέλει να έρθει στην Αμερική. Θέλει να απολαύσει τη ζωή του».

Όπως είπε ο ίδιος, θεωρεί ότι ο Τραμπ «θα καταλάβει πως ο λαός της Βόρειας Κορέας έχει καρδιά, ψυχή, και αγάπη ο ένας για τον άλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρόντμαν έφθασε στο αεροδρόμιο Τζανγκί της Σιγκαπούρης αργά το βράδυ της Δευτέρας εν μέσω φημολογίας ότι μπορεί ακόμη και να συμμετείχε στις συνομιλίες μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο πρώην παίκτης του ριάλιτι σόου Celebrity Apprentice, ο οποίος έχει επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα πολλές φορές και έχει συναντηθεί με τον Κιμ τρεις φορές από το 2013, είπε ότι ο πρόεδρος τον ευχαρίστησε για τις προσπάθειές του να φέρει κοντά τους δύο προέδρους και ότι ένας γραμματέας του Λευκού Οίκου τού τηλεφώνησε και του είπε ότι ο Τραμπ είναι «υπερήφανος» για εκείνον.

Το 2014, ωστόσο, ο Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter σχολίαζε ότι ο Ρόντμαν βρίσκεται σε «παραλήρημα» επειδή τον καλούσε να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα…

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, The Guardian

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης