Την απαγόρευση της λειτουργίας του κουρδικού τηλεοπτικού δικτύου Roj TV, που εδρεύει στην Κοπεγχάγη, ζήτησε σήμερα ο εισαγγελέας της Δανίας, εκτιμώντας ότι το κανάλι αυτό υποστηρίζει το ΡΚΚ, το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η εισαγγελέας Λίζε-Λότε Νίλας είχε κατηγορήσει τον Αύγουστο το Roj TV, ύστερα από μακρά έρευνα που άρχισε το 2005 σε σχέση με τις δραστηριότητες του καναλιού αυτού, ότι το κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο παραβιάζει, με ορισμένες εκπομπές του, την αντιτρομοκρατική νομοθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης για την υπόθεση δεν έχει ακόμα οριστεί. Η Αστυνομία της Δανίας δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς εν αναμονή της δίκης.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί το κουρδικό κανάλι δήλωσε ότι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το θέμα της δέσμευσης των τραπεζικών καταθέσεων και ότι η σχετική δικαστική απόφαση θα εκδοθεί στις 19 Οκτωβρίου.

Το Roj TV, που άρχισε να εκπέμπει το 2004 σε 68 χώρες, κατηγορείται ότι δίνει βήμα σε υποστηρικτές του ΡΚΚ. Η Τουρκία ζητεί εδώ και χρόνια από την κυβέρνηση της Δανίας να κλείσει το κανάλι, το οποίο θεωρεί φερέφωνο του ΡΚΚ. Ανάλογο αίτημα έχουν διατυπώσει και οι ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης