Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν στο περιθώριο διαδήλωσης στην Κοπεγχάγη της Δανίας κατά των περιορισμών που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ένας άνθρωπος συνελήφθη επειδή έριξε δύο πυροτεχνήματα εναντίον της αστυνομίας και ένας ακόμη για βίαιη συμπεριφορά, διευκρίνισε η ίδια αστυνομία στο AFP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδήλωση που οργανώθηκε από την ομάδα «Men in Black Denmark», η οποία πραγματοποιεί διαδηλώσεις από το τέλος του 2020 κατά «του εξαναγκασμού» και «της δικτατορίας» των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στη Δανία λόγων της πανδημίας του κορωνοϊού, διεξήχθη χωρίς σοβαρά επεισόδια, όμως κάποιες στιγμές η ατμόσφαιρα «ήταν τεταμένη», σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία κρατώντας καπνογόνα και πυρσούς στο κέντρο της Κοπεγχάγης φωνάζοντας «Ελευθερία για τη Δανία» ή «Μέτε, ciao», αναφερόμενοι στη Δανή πρωθυπουργό Μέτε Φρέντερικσεν. Επίσης έριξαν πυροτεχνήματα και φυλλάδια.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την καταδίκη μιας 30χρονης γυναίκας σε δύο χρόνια φυλάκιση επειδή υποκίνησε σε βία στη διάρκεια συγκέντρωσης κατά των περιορισμών που διοργανώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου στη δανική πρωτεύουσα και πάλι από την ομάδα «Men in Black».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και η Δανία ανακοίνωσε στα τέλη Φεβρουαρίου την άρση κάποιων από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί λόγω της covid-19, πολλά μέτρα παρατάθηκαν ως τις 5 Απριλίου, ανάμεσά τους η αναστολή της λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων, των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των πανεπιστημίων και των αθλητικών κέντρων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης