Δανία: Η κυβέρνηση πλήρωσε 900.000 δολάρια για στοιχεία φοροφυγάδων που περιέχονται στα Panama Papers

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, 20:06
Δανία: Η κυβέρνηση πλήρωσε 900.000 δολάρια για στοιχεία φοροφυγάδων που περιέχονται στα Panama Papers
Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε πως πλήρωσε περίπου 900.000 δολάρια για να έχει πρόσβαση στα έγγραφα των Panama Papers ώστε να μπορέσει να εντοπίσει εκατοντάδες φερόμενες υποθέσεις φοροδιαφυγής στην χώρα.

Οι πρακτικές φοροαποφυγής που αποκαλύφθηκαν τον Απρίλιο από τη διαρροή των λεγόμενων Panama Papers με λεπτομέρειες για οικονομικές συναλλαγές υπεράκτιων εταιριών με εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες, διέρρευσαν από το παναμαϊκό δικηγορικό γραφείο Mossack Fonseca από μια ανώνυμη πηγή.

Η κίνηση της Δανίας αποτελεί μέρος των κλιμακούμενων προσπαθειών για την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής και αποφασίστηκε καθώς η σκανδιναβική χώρα εκτίμησε πως μόνο κατά τα τρία τελευταία χρόνια απώλεσε 1,85 δισεκατομμύρια δολάρια από φοροδιαφυγή.

"Το επόμενο βήμα είναι να ψάξουμε σε βάθος και να εντοπίσουμε τους ανθρώπους και να ερευνήσουμε την φορολογική τους κατάσταση. Αυτό θα μας φέρει πιο κοντά για να καθορίσουμε αν συντρέχει λόγος να ασκήσουμε διώξεις", δήλωσε ο Τζιμ Σόρενσεν, επικεφαλής της φορολογικής αρχής της Δανίας (SKAT) με ανακοίνωση του.

Παράλληλα ο Σόρενσεν δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η πληρωμή έγινε σε μια ανώνυμη πηγή με ανταλλαγή την πρόσβαση σε ένα ευρύτερο φάσμα των "Εγγράφων του Παναμά" που εμπλέκουν Δανούς πολίτες, παρά σε αυτά που διέρρευσαν.

Όπως ανέφερε το αρμόδιο υπουργείο, έχει βάλει στο στόχαστρο υποθέσεις 500–600 Δανών πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, 20:06