Σοκάρει η εικόνα από βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τον δράστη της αιματηρής επίθεσης σε εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης στη Δανία, να κυνηγάει ανυπεράσπιστους ανθρώπους.

Το βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail, φαίνεται ο 22χρονος ένοπλος να κυνηγά τους πελάτες στο εμπορικό κέντρο Fields προκειμένου να τους σκοτώσει, κρατώντας το όπλο στο χέρι του και κραυγάζοντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Από την επίθεση σκοτώθηκαν 3 άτομα, ενώ 4 άνθρωποι, δύο Δανοί (19 και 40 ετών) και δύο σουηδοί πολίτες (50 και 16 ετών) νοσηλεύονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

«Έχουμε τρεις νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», ενημέρωσε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο Σέραν Τόμασεν, ο αξιωματικός της αστυνομίας της πρωτεύουσας της Δανίας που έχει αναλάβει την έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τους νεκρούς, πρόκειται για έναν 40χρονο και δύο άτομα νεαρής ηλικίας. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, το Rigshospitalet, η διοίκηση του οποίου κάλεσε εσπευσμένα περισσότερους γιατρούς και άλλα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού να προσέλθουν στις θέσεις τους.

«Έτρεχαν για τη ζωή τους»

Οι πυροβολισμοί άρχισαν γύρω στις 17:30 (τοπική ώρα· 18:30 ώρα Ελλάδος), προκαλώντας πανικό στους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου. Στην περιοχή υπήρχε πολύς κόσμος, λόγω της συναυλίας του Βρετανού αστέρα της ποπ Χάρι Στάιλς, η οποία ακυρώθηκε.

Σε βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο χρήστες ακούγονται οι πυροβολισμοί μέσα στο εμπορικό κέντρο:

«Ήταν αρκετά ψυχοπαθής για να πάει να κυνηγήσει ανθρώπους»

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ύποπτος προσπάθησε να παγιδεύσει θύματα, λέγοντας για παράδειγμα ότι το όπλο του ήταν ψεύτικο, ώστε να τους πείσει να πλησιάσουν. «Ήταν αρκετά ψυχοπαθής για να πάει να κυνηγήσει ανθρώπους, αλλά δεν έτρεχε», τόνισε αυτόπτης μάρτυρας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο DR.

Όταν άρχισαν να ακούγονται οι πρώτοι πυροβολισμοί, οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου άρχισαν να τρέχουν μακριά από τις εγκαταστάσεις του, ενώ άλλοι απλώς κρύφτηκαν στο εσωτερικό. 

«Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης βλέπουμε να διακινούνται σενάρια πως ο δράστης είχε ρατσιστικό ή άλλο κίνητρο, όμως δεν μπορώ να πω ότι έχουμε κάτι που να το υποστηρίζει αυτό τη συγκεκριμένη στιγμή», σημείωσε ο κ. Τόμασεν. Η αστυνομία, πάντως, ερευνά βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και εικονίζουν τον ύποπτο με όπλα και σε μία περίπτωση να στρέφει μια κάννη στο κεφάλι του, στοιχείο που εγείρει ερωτήματα για την ψυχική του υγεία.

Η στιγμή της σύλληψης του δράστη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης