Δανία: Συνελήφθη νεαρός για συνέργεια στις επιθέσεις της Κοπεγχάγης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015, 18:50
Δανία: Συνελήφθη νεαρός για συνέργεια στις επιθέσεις της Κοπεγχάγης
Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε πως συνέλαβε έναν νεαρό άνδρα, τον οποίο κατηγορεί ότι υπήρξε συνεργός στις επιθέσεις της 14ης και 15ης Φεβρουαρίου στην Κοπεγχάγη, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν πέντε Δανοί αστυνομικοί.

Πέραν μιας λιτής ανακοίνωσης για τη σύλληψη του υπόπτου νεαρού η αστυνομία δεν έδωσε άλλες πληροφορίες στη δημοσιότητα επίσημα. Δεν αποκάλυψε επίσης την ταυτότητά του.

Ωστόσο, Mέσα Eνημέρωσης της Δανίας αναφέρθηκαν στον άνδρα αυτόν, με τη δημόσια τηλεόραση να τονίζει ότι πρόκειται για τον αδελφό του δράστη των επιθέσεων, τον 22χρονο Όμαρ Ελ Χουσέιν. Άλλα ΜΜΕ ανέφεραν νωρίτερα ότι ο συλληφθείς είχε προσωπική σχέση με τον ένοπλο που διέπραξε τις επιθέσεις της Κοπεγχάγης, ο οποίος σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικών την 15η Φεβρουαρίου.

Δύο ακόμη πρόσωπα, 19 και 22 ετών έχουν συλληφθεί από την 16η Φεβρουαρίου και κατηγορούνται ότι βοήθησαν τον Χουσέιν, έναν Δανό υπήκοο παλαιστινιακής καταγωγής.

Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Δανίας DR TV, οι τρεις άνδρες οι οποίοι έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για συνέργεια στις επιθέσεις γνωρίζονται μεταξύ τους, ενώ ζουν στην ίδια γειτονιά όπου διέμενε ο Χουσέιν.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015, 18:55