Στη φυλακή οδηγήθηκαν δύο ύποπτοι ως συνεργοί του ισλαμιστή ο οποίος σκότωσε δύο ανθρώπους σε διπλή επίθεσή του σε πολιτιστικό κέντρο και συναγωγή της Κοπεγχάγης στα μέσα Φεβρουαρίου.
Οι δύο ύποπτοι θα παραμείνουν κρατούμενοι τουλάχιστον έως την επόμενη Πέμπτη.

Ο εισαγγελέας Στιγκ Φλάισερ τόνισε ότι οι δύο, μαζί με άλλους τρεις υπόπτους ως συνεργούς του τζιχαντιστή θα παρουσιαστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης της Δανίας εκείνη την ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας 30χρονος άνδρας θεωρείται ύποπτος για αρωγή προς τον Ομάρ Ελ Χουσεΐν ώστε ο τελευταίος να εξαφανίσει το τυφέκιο M95 με το οποίο σκότωσε έναν άνδρα που στεκόταν έξω από το πολιτιστικό κέντρο του Κρουντόντεν, όπου λάμβανε χώρα σεμινάριο για την ελευθερία του λόγου στις 14 Φεβρουαρίου.

Ένας 25χρονος, από την πλευρά του, βοήθησε τον 22χρονο δράστη, μουσουλμάνικη δανέζικης υπηκοότητας, να εξαφανίσει άλλα στοιχεία για την υπόθεση, όταν ο τελευταίος επιτέθηκε με το όπλο του και σκότωσε τον φύλακα εβραϊκής συναγωγής την επομένη.

Πέντε αστυνομικοί είχαν τραυματιστεί από τα πυρά του Χουσεΐν, ο οποίος σκοτώθηκε αργότερα σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης