Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, ο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, μίλησε την Κυριακή ενώπιον ακροατηρίου στο Εθνικό Θέατρο του Τόκιο, υπογραμμίζοντας πως «η Ιαπωνία δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει τους νεκρούς της».

Ο 78χρονος Akihito κάλεσε τον λαό να δείξει αλληλεγγύη και να συνεργαστεί για τη βελτίωση της κατάστασης στις πληγείσες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο νωρίτερα, στις 14:46 το μεσημέρι, τοπική ώρα Ιαπωνίας (07:46 ώρα Ελλάδος), οι παρευρισκόμενοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν από τα ορμητικά νερά του τσουνάμι μετά τον καταστροφικό σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αυτοκράτορας δεν παρέλειψε να τονίσει πως αρκετά από τα μέλη των σωστικών συνεργείων έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των επιχειρήσεων για τον εντοπισμό επιζώντων. Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές οι οποίοι από την πρώτη στιγμή «άνοιξαν» τα σπίτια τους προκειμένου να υποδεχτούν αστέγους ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη βοήθεια που παρείχαν χώρες του εξωτερικού στην Ιαπωνία.

«Είναι σημαντικό να περάσουμε στις μελλοντικές γενιές όλες αυτές τις μνήμες προκειμένου να είναι ενήμερες για την πρόληψη των καταστροφών και για να εργαστούν για την ανοικοδόμηση μιας ασφαλούς χώρας», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Φουκουσίμα: Ένας χρόνος μετά, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012, 06:52
Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του τσουνάμι, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012, 03:13

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης