Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ανέφερε σε άρθρο του στην εφημερίδα Washington Post, την παραμονή της πρώτης επετείου της καταστροφής, ότι η χώρα του «δεν θα ξεχάσει την αλληλεγγύη που επέδειξε η διεθνής κοινότητα μετά το τσουνάμι και το δυστύχημα της Φουκουσίμα».

«Δεν θα ξεχάσουμε τους αγαπημένους μας, τους φίλους, τους συναδέλφους που χάσαμε στην καταστροφή», γράφει ο Yoshihiko Noda, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην ιστοσελίδα της αμερικανικής εφημερίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ξεχνάμε επίσης τις εκφράσεις διεθνούς αλληλεγγύης και υποστήριξης. Για όλα αυτά, αισθανόμαστε βαθειά υπόχρεοι», προσθέτει.

Περισσότεροι από 19.000 νεκροί ή αγνοούμενοι ήταν τα θύματα από τον καταστροφικό σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε στις 11 Μαρτίου 2011.

«Η Ιαπωνία διακατέχεται από τη βούληση να αντιμετωπίσει τα σοβαρότερα προβλήματα που προέκυψαν από την καταστροφή: την ανασυγκρότηση της πληγείσας περιοχής, την αποσυναρμολόγηση μελλοντικά της εγκατάστασης στη Φουκουσίμα, την απολύμανση της περιοχής και την αναζωογόνηση της ιαπωνικής οικονομίας. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι Ιάπωνες να βασιστούν στα δυνατά σημεία της οικονομίας του αρχιπελάγους και να επιδιώξουν να διευρύνουν τη συνεργασία με τους εταίρους τους σε διεθνές επίπεδο», καταλήγει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης