Η Βρετανία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην κρίσιμη ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας όσον αφορά στο αν τελικά η Παλαιστίνη θα αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κράτος του Ο.Η.Ε., σύμφωνα με χθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών της ευρωπαϊκής χώρας, William Hague.

«Από κοινού με τη Γαλλία, και κατόπιν διαβουλεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, η Βρετανία θα απόσχει από οποιαδήποτε ψηφοφορία για την πλήρη παλαιστινιακή ένταξη στον Ο.Η.Ε.. Θα ήθελα να σας πω ότι επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να αναγνωρίσουμε ένα παλαιστινιακό κράτος διμερώς τη στιγμή που θα επιλέξουμε και όταν αυτό μπορεί να βοηθήσει περισσότερο στην επίτευξη ειρήνης», τόνισε ενώπιον του Κοινοβουλίου της Βρετανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι μετά και από αυτή την εξέλιξη το αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής (ΠΑ) για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από τον Ο.Η.Ε. είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει δεκτό. Από την πρώτη στιγμή, οι Η.Π.Α. είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα ασκήσουν βέτο στο εν λόγω αίτημα, τονίζοντας ότι η λύση βρίσκεται στις απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.
 
Διαβάστε επίσης:
Αποχή Γαλλίας από την ψηφοφορία για την αναγνώριση της Παλαιστίνης, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011, 02:43

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης