Δεν συστήνει αφαίρεση των εμφυτευμάτων στήθους η Βρετανία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011, 15:00
Δεν συστήνει αφαίρεση των εμφυτευμάτων στήθους η Βρετανία
Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας, να συστήσει στις γυναίκες που έχουν εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη της εταιρείας PIP να τα αφαιρέσουν.

«Οι γυναίκες με εμφυτεύματα PIP δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν αδικαιολόγητα. Δεν έχουμε αποδείξεις ότι συνδέονται με τον καρκίνο ή με αυξημένο κίνδυνο ρήξης» δήλωσε η επικεφαλής επιστημονική σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας, Σάλι Ντέιβις.

«Παρότι σεβόμαστε την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, καμία άλλη χώρα δεν λαμβάνει παρόμοια μέτρα, γιατί επί του παρόντος δεν διαθέτουμε αποδείξεις για να το στηρίξουμε. Εξαιτίας αυτού και επειδή η αφαίρεση των εμφυτευμάτων ενέχει κινδύνους από μόνη της, δεν προτείνουμε την αφαίρεση αυτών των εμφυτευμάτων» είπε η Ντέιβις.

Η γαλλική εταιρεία Poly Implant Prothese (PIP) παρήγαγε 100.000 εμφυτεύματα τον χρόνο, προτού αποσυρθούν τα προϊόντα της από την αγορά, στις αρχές του 2010.

«Οι ειδικοί μας θα εξακολουθήσουν να εξετάζουν όποια περαιτέρω στοιχεία προκύψουν σχετικά με το θέμα από τη Γαλλία και από ολόκληρο τον κόσμο και θα παρακολουθούν στενά την κατάσταση» τόνισε η ίδια.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011, 15:54