Στα 77 εκατ. δολάρια διαμορφώνεται το ποσό που καλείται να καταβάλει η Barclays λόγω δύο προστίμων που της επιβλήθηκαν μέσα σε μια μόλις ημέρα, όταν διαπιστώθηκε πως η διοίκηση της τράπεζας εξέθεσε σε περιττό κίνδυνο πελάτες, αποτυγχάνοντας να προστατεύσει περιουσιακά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Bloomberg , η Barclays θα πρέπει να καταβάλει 15 εκατ. δολάρια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την ικανοποίηση απαιτήσεων πελατών που η τράπεζα χρέωνε με προμήθειες χωρίς την έγκρισή τους. Νωρίτερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βρετανίας (FCA) επέβαλε πρόστιμο 62 εκατ. ευρώ στην Barclays για «σημαντικές αδυναμίες» στα συστήματα και στους ελέγχους της τράπεζας μεταξύ Νοεμβρίου του 2007 και Ιανουαρίου του 2012 που έθεσαν σε κίνδυνο περιουσιακά στοιχεία πελατών της, αξίας 16,5 δισ. στερλινών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Barclays, η οποία ανέφερε ότι δεν επωφελήθηκε από αυτήν την αποτυχία της και ότι κανένας πελάτης της δεν απώλεσε χρήματα, επωφελήθηκε από τη μείωση του προστίμου κατά 30%, λόγω του ότι συνεργάστηκε με το FCA.

Β.Μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης